[QA] Welzijn en recreatie: activiteiten voor mensen met een beperking

3 Minuten Gepost op:


Over ons

De Evenmenten blog Hey, leuk dat je op mijn blog bent beland! Mijn naam is Safira en ik ben het gezicht achter deze blog. Vanaf mijn tienerjaren ben ik op menig feest en event te vinden en ik wilde graag meer doen met deze passie. Ik merkte dat er online weinig blogs te vinden waren over events in Nederland en ik ben daarom spontaan deze blog begonnen. Hier schrijf ik over de leukte evenementen. Wat is er bijvoorbeeld te doen op Koningsdag, concertverslagen en mijn ervaringen over bepaalde evenementen. Lees meer over de leukste events van Nederland en heb het gevoel alsof je er zelf bij was.

Zoeken

Categorieën

Archief

Het kan lastig zijn om leuke activiteiten te bedenken voor mensen met een beperking. Je bent vaak gelimiteerd in de hoeveelheid opties en het kan voor netje een beetje meer zorg zorgen. In deze blogpost geven wij inspiratie voor activiteiten voor mensen met beperking. Er zijn genoeg leuke activiteiten om te ondernemen, in deze blogpost heb ik verschillenden activiteiten voor jou op een rijtje gezet.

Spelletjes

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen wat moeite hebben met de reactiesnelheid die we doorgaans gewend zijn wanneer we een spel spelen. Het is daarom een veelvuldige gemaakte misvatting dat spelletjes geen goede activiteiten zijn. Maar niks is minder waar. Het vergt misschien wat extra uitleg en tijd, maar mensen met een verstandelijke beperking kunnen veel plezier hebben aan het spelen van spelletjes. Het stimuleert daarnaast ook nog een geheugen, gedrag en coördinatie. Spelletjes als memorie, vishappen en puzzels zijn bijvoorbeeld perfect voor een gezellig spelmiddag. 

Knutselen

Een middagje knutselen is ook een leuke activiteit. Zorg voor een duidelijke uitleg van het project of voor een improvisatie project. Zorg voor genoeg mogelijkheden om volledig gebruik te maken van de creativiteit. Je kunt online naar leuke knutselprojecten zoeken voor mensen met een beperking en hier inspiratie uit halen. Huishoudelijke activiteiten

Misschien klinken huishoudelijke klussen voor jou niet echt als een leuke activiteit. Maar voor mensen met een beperking zijn dit leuke leermomenten. Het is een moment waar je de dagelijkse gang van zaken kunt uitleggen. Leuke educatieve huishoudelijke activiteiten zijn bijvoorbeeld het opvouwen van de was, afdrogen of stofzuigen. Het zijn momenten waar je iets kunt overdragen en iets nieuw kunt uitleggen. Het kan als een overwinning voelen om deze klussen te kunnen doen.

Naar de kinderboerderij

Voor mensen met een beperking is de omgang met dieren een leuke activiteit. Op deze manier kunnen sociale vaardigheden verbeteren. Het is een manier om zorg te kunnen dragen voor mensen met een beperking. Ga langs bij de dierentuin en geniet van een middag dieren kijken, aaien en voeren. Het kan misschien druk zijn bij de dierentuin wat voor overstimulatie kan zorgen. Je kunt altijd navraag doen bij de lokale dierentuin of het mogelijk is om op een apart moment langs te komen. 

Activiteiten mensen met beperking zijn er genoeg. Het vergt enige creativiteit om telkens met iets nieuws te komen. Wees niet bang dat sommige activiteiten niet leuk zijn of passen. Een belangrijk punt is om overal de tijd en volledige aandacht aan te geven. Sommige dingen gaan misschien nu eenmaal iets langzamer, maar dat betekent niet dat het leuke activiteiten zijn voor mensen met een beperking.

Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.

• Tags: • 435 Woorden